2011. október 13., csütörtök

A szeretet törvénye "A világegyetemet természeti törvények irányítják. Azért tudunk gépekkel repülni, mert a légi közlekedés velük összhangban működik. Nem a fizika törvényei változtak meg annak érdekében, hogy repülhessünk, hanem mi találtuk meg a módját, miként dolgozhatunk velük összhangban. Ahogyan a fizika törvényei meghatározzák a légi közlekedést, az elektromosságot és a gravitációt, a szeretetnek is van irányító törvénye. Ahhoz, hogy a szeretet pozitív erejét tápláld és megváltoztasd az életed, ezt a törvényt kell megértened, ami egyben a világegyetem leghatalmasabb törvénye - a vonzás törvénye.
A vonzás törvénye az, ami a világegyetem összes csillagát a helyén tartja, és ami felépít minden egyes atomot és molekulát, a legnagyobbtól egészen a legkisebbig. A Nap vonzásának ereje tartja a helyükön naprendszerünk bolygóit, és megóvja őket attól, hogy elszabaduljanak az űrben. A gravitáció vonzereje tart téged és minden egyes embert, állatot, növényt és ásványt a földön. A természetben mindenhol a vonzás erejét tapasztalhatod, a méheket csalogató virágtól kezdve a magon át, amely tápanyagokat szív fel a talajból, minden egyes élőlényig, ami vonzódik a saját fajához. [...]  A vonzás ereje húzza az egyik embert a másikhoz. Arra ösztönöz bennünket, hogy városokat, nemzeteket, csoportokat, klubokat és szövetségeket alapítsunk, közös érdekeink szerint. Vonzanak a kedvenc dolgaid és helyeid, és a vonzás működését tapasztalod akkor is, amikor valami a barátaid és a szeretteid felé húz.

De mi is valójában a vonzás ereje? A vonzás ereje a szeretet ereje! A vonzás egyenlő a szeretettel. Amikor azt érzed, hogy vonzódsz a kedvenc ételedhez, szeretetet érzel iránta - ha nem létezne vonzás, nem éreznél semmit. Minden étel ugyanolyan lenne számodra. Nem tudnád, mit szeretsz és mit nem, mert nem vonzódnál semmihez. [...]
Általánosságban a vonzás törvénye úgy működik, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Egyszerűen megfogalmazva ez a te életedben a következőt jelenti: amit kifelé adsz, azt kapod vissza. Bármit is adsz tehát önmagadból az életben, ugyanazt kapod vissza. Az adás cselekedetének hatása létrehozza a kapás ellentétes irányú hatását, és amit kapsz, mindig egyenlő mértékű lesz azzal, amit adtál. 
Adj valami pozitívat, és pozitív dolgot kapsz vissza - adj negatívat, és negatívat kapsz vissza. Sugározz pozitivitást, és olyan életet kapsz cserébe, ami tele van pozitív dolgokkal. Sugározz negativitást, és olyan életet kapsz cserébe, ami negatív dolgokkal van tele. Hogyan sugározhatsz pozitivitást vagy negativitást? A gondolataid és érzéseid által! Életed minden egyes pillanatában vagy pozitív, vagy negatív gondolatokat sugárzol. Vagy pozitív, vagy negatív érzéseket bocsátasz ki. És pozitív vagy negatív érzéseid határozzák meg, mit kapsz vissza az életedben. Minden embert, körülményt és eseményt, akikből és amikből életed pillanatai összeállnak, az általad kibocsátott gondolatok és érzések vonzanak hozzád. Az élet nem egyszerűen megtörténik veled - minden egyes dolgot annak megfelelően kapsz, hogy te mit adtál.
Bármit gondolsz vagy érzel, az teremt meg mindent, ami történik veled, és amit az életben tapasztalsz. Ha azt gondolod és érzed, hogy "ma nehéz és stresszes napom van", csupa olyan embert, körülményt és eseményt fogsz magadhoz vonzani, akik és amelyek nehézzé és stresszessé teszik a napodat. De ha azt gondolod és érzed, hogy "az élet igazán jó hozzám", csupa olyan embert, körülményt és eseményt vonzol, akik és amelyek igazán jóvá teszik az életedet.[...]
Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy képes vagy megváltoztatni az életedet, ha változtatsz a gondolataidon és az érzéseiden. Sugározz pozitív gondolatoka és érzéseket, és az egész életedet megváltoztathatod! [...]

A legtöbb ember többet gondol olyasmire és gyakrabban beszél olyan dolgokról, amiket nem szeret. Több negativitást sugároznak magukból, mint szeretetet, ezáltal pedig akaratlanul is megfosztják magukat minden jótól az életben. Szeretet nélkül képtelenség jó életet élni. Azok az emberek, akiknek nagyszerű az életük, többet gondolnak arra, amit szeretnek, és gyakrabban is beszélnek róla, mint arról, amit nem szeretnek! Azok viszont, akik folyton küszködnek, az esetek többségében arra gondolnak, és arról beszélnek, amit nem szeretnek! [...] Nagyon sok bosszantó apróság történik velünk nap mint nap, és ha hozzászoksz, hogy arról beszélj, amit nem szeretsz, minden apró bosszúság még több küszködést és nehézséget hoz majd az életedbe. Mindig a napi jó hírekről beszélj! A találkozókról, ami jól sikerült. Arról, hogy milyen jó érzés volt pontosan érkezni. Hogy milyen csodálatos egészségesnek lenni. A bevételről, amit el szeretnél érni. Azokról a helyzetekről és kapcsolat-teremtési kísérletekről, amik remekül mentek és elégedettséggel töltenek el. Ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél, arról kell beszélned, amit szeretsz.
Ha papagáj módjára ismételgeted a negatív dolgokat és folyton azt sorolod, hogy mi mindent nem szeretsz, szó szerint ketrecbe zárod magad, mintha valóban papagáj lennél. Minden egyes alkalommal, amikor arról beszélsz, amit nem szeretsz, egy újabb ráccsal bővíted a kalitka falát, ami elzár téged minden jótól.
Azok az emberek, akiknek nagyszerű az életük, többet beszélnek arról, amit szeretnek. Ezáltal korlátlan hozzáférést biztosítanak maguknak minden jóhoz, és olyan szabadok, akár az égen szárnyaló madarak. Ha jó életet szeretnél, törd össze a téged fogva tartó kalitka rácsait - szeress, és csak arról beszélj, amit szeretsz, mert a szeretet szabaddá tesz."

Forrás: Rhonda Byrne: Az Erő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése