2011. augusztus 5., péntek

Az egészséges életmódról

Amint már a bevezetőben is olvashattátok a blogom nemcsak az Angyalokkal és lelki egyensúlyunk megtalálásával, hanem az egészséges életmóddal is foglalkozik, amit én igen fontosnak tartok.
"Ép testben ép lélek" - ahogy a közmondás is tartja, és milyen igaza van!  Hiszen ez a két dolog kiegészíti egymást, e két dolog együttes megléte nélkül nem lehetünk mi emberek egy teljes egész. Ehetünk egészséges ételeket és használhatunk megfelelő pipere cikkeket, de ha szellemileg és lelkileg nem érezzük jól magunkat, akkor könnyen megbetegedhetünk annak ellenére is, hogy egészségesen élünk. És szerintem ennek az ellentettje is igaz: Hogyha lelkileg rendben vagyunk, de nem figyelünk oda arra, hogy mivel táplálkozunk és mit kenünk magunkra, könnyen megbetegedhetünk anélkül, hogy tudnánk mi okozta. Ezekre a dolgokra csakis és kizárólag mi tudunk odafigyelni, mert az élelmiszer-, gyógyszer-, kozmetikai- és egyéb termékek gyártóit nem érdekli az egészségünk, csakis és kizárólag a profit... Erről  a témáról sok érdekességet fogok még írni a blogomban, ajánlom figyelmetekbe! :)
Arra gondoltam, hogy először a kozmetikumokról írnék kicsit bővebben. Nálam úgy kezdődött a történet, hogy egy kisebb egészségügyi probléma kapcsán a párom édesanyja elküldött nekem egy weboldal címet, hogy esetleg ott találhatnék a problémámra valamilyen természetes gyógymódot. Ez az oldal Antal Valéria honlapja volt. Vali mesterkozmetikusként, illetve mestersminkesként dolgozott 25 éven át, amikor is úgy döntött, hogy fitoterapeutaként, aromaterapeutaként, bionom hatóanyag elemzőként és életmód tanácsadóként segít az embereknek megtalálni a szép és egészséges bőr titkát, és hogy hogyan élhetünk egy egészségesebb, kiteljesedett életet. Őt is megtalálta azonban korunk népbetegsége az allergia, és csak sok-sok vizsgálat után derült ki, hogy a szintetikus anyagokra allergiás. Emiatt aztán kozmetikusként nem tudott olyan anyagokkal dolgozni, melyek szintetikus hatóanyagokat tartalmaztak. Így a páciensei is kikerülték - nagy szerencséjükre - ezeket a mérgező anyagokat. Saját maga által főzött krémeket használt a vendégeken, melyek csakis természetes hatóanyagokat tartalmaztak.
Írtam korábban, hogy sok más végzettsége mellett Vali bionom hatóanyag elemző is. De pontosan mi is ez?! Nos ezzel kapcsolatban idéznék a weboldaláról néhány sort:
"2005 őszén elvégeztem a dr. Baumann- féle Bionom tanfolyamot – aminek köszönhetően hatóanyag elemző lettem. Dr. Baumann-ék egy svájci rákkutató intézetben azt kezdték el vizsgálni, hogy miért szaporodott fel a ’70-es évektől kezdve a bőrrákosok száma.
Nagyon sok mindenre ráfogják, hogy bőrrákot okoz, de leginkább a napsugárzást teszik felelőssé ezért. Pedig - gondoljunk bele -, ha a napsugárzás ennyire káros lenne, akkor miért nem halt ki az emberiség ez elmúl pár ezer évben? És miért a városi ember lesz bőrrákos, miért nem az útépítő munkás, vagy a földeken dolgozó emberek, akiket egész álló nap perzsel a napsugár? A kutatók elkezdtek vizsgálni és analizálni olyan rákos bőrszöveteket, amelyek kialakulásáért eddig a napsugárzást bántották, és megdöbbenve vették észre, hogy ezekben a rákos szövetekben találhatóak olyan idegen vegyületek, amikről egyszerűen nem tudták, hogy hogyan kerültek oda, ugyanis a szervezet nem tartalmazza őket. Kíváncsiak lettek arra, hogy - ugyan már - mik ezek az anyagok, és hogyan kerültek vajon oda. Egy vegyészprofesszor analizálása után megdöbbenve szembesültek azzal a ténnyel, hogy ezek a vegyületek a kozmetikumok 90%-ában megtalálhatóak. Ez a felismerés rádöbbentette őket arra, hogy rengeteg olyan adalékanyag van a kozmetikumokban, ami a szervezetbe és a bőrbe jutva rákot okoz. Pláne akkor okoz rákot, hogyha érintkezik UV sugárzással, ugyanis az UV sugárzás hatására létrejöhet egy új vegyület, ami elindít egy karcinogén folyamatot. Tehát nem biztos, hogy maga a vegyület rákkeltő, csak akkor, ha UV sugárzás éri, ugyanis elindul egy olyan kémiai átalakulás, amely beindítja a rosszindulatú szövetburjánzást. Ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy van egy vegyület, amit úgy hívnak, hogy Octyl Methoxycinnamate (4-metoxi-cimetsav-2-oktil-észter), amit minden egyes mellrákos szövetben megtaláltak. És ez a vegyület adja a napozószerek UV faktorszámát. Érdekes paradoxon, nem? Vannak napozószerek, amiknek az UV faktor-számával akarnak minket védeni a napsugárzás káros hatása ellen, és közben pont ezek a szerek azok, amik elindítják a rákosodási folyamatot."
A Bionómiáról további információ Vali honlapján érhető el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése