2011. augusztus 31., szerda

"Az értékeidet felfordító pillanat"

Dr. Wayne W. Dyer, A váltás - Az ambíciótól az értelemig, Az életcélod megtalálása című filmjében bemutatja, hogy milyen változás történik a nők, illetve a férfiak gondolkodásában azután, hogy ráléptek a spirituális útra. A tanulmány címe, - melyben kutatási eredményeket mutat be a filmben - "Az értékeidet felfordító pillanat".

"Négy tényezőt vettek figyelembe: Férfiak és nők, előtte és utána.
Nos egy ilyen (az előzőekben leírt) kvantumpillanat előtt, megkérték őket, hogy sorolják fel az életük legfontosabb prioritásait, a legfontosabbtól a legkevésbé fontosig.

A férfiak esetében:
  1. és legfontosabb érték, amit megtanultak a gazdagság volt, a pénz halmozása. Ez nem is olyan nagy meglepetés, hiszen bennünket, férfiakat arra tanítanak, hogy az a dolgunk, hogy eltartsuk a családot, hogy haladjunk.
  2. legfontosabb érték, a kalandérzés volt. Hogy nekiindulj és meghódítsd a világot.
  3. a teljesítmény. Férfiként arra nevelnek bennünket, hogy azt higgyük, hogy azok vagyunk, amit csinálunk, amit létre tudunk hozni.
  4. az öröm gondolata. Tudod, kimenni a srácokkal, legyen minél több randid, annyit szórakozz, amennyit csak tudsz.
  5. érték a tisztelet. Mi férfiak tudjuk, hogy ez mit akar jelenteni... "Nem tisztelsz eléggé ember!" Ha felnősz, vagy akár gyerek vagy, és nem kapsz tiszteletet, verekedés lesz belőle.
A kutatás második része, egy kvantumváltás utáni állapotról szól. Ugyanazok a kérdések, de évekkel később.
  1. helyen álló érték a spiritualitás. A legelső dolog átalakult a pénzszerzésről a spiritualitásra, ami még csak rajta sem volt az előző listán.
  2. a személyes béke. Kevesebb szorongás, vagy stressz.
  3. a család. A család a másik listán is ott volt, de jóval lejjebb. 
  4. Isten akarata. Ez mondja ki, hogy van egy célérzék.
  5. az őszinteség. Nemcsak úgy őszinte, hogy nem lopok, hanem, hogy milyen őszinte vagyok emberként, az érzelmeimmel kapcsolatban.
Ezek voltak a férfiak fő értékei. Látjátok milyen változás ment végbe? Micsoda váltás zajlott le?

A nők esetében ez még meghökkentőbb.
  1. Egy ilyen kvantumpillanat előtt, a legfontosabb érték a család. Ez nem meglepő, hiszen társadalmunkban, kultúránkban úgy nevelik a nőket, hogy jó anyák legyenek, hogy jó lányok legyenek, gondoskodjanak a családjukról, vigyázzanak a gyerekeikre és így tovább.
  2. egyfajta függetlenségérzés.
  3. a hivatás. A nők gyakran nem is érezték, hogy joguk van egy karrierhez, mert kötelességük volt gondoskodni a családjukról.
  4. érték, a beilleszkedés. Hogy olyannak kell lenni, mint a többiek.
  5. végül a vonzó külső. És ez oda alakult, hogy nemcsak az a jó, ha jól nézek ki, hanem az egész értékem attól függ, hogy milyen a kinézetem. Honnan jön ez az egész? [] Menj el egy újságárushoz. A magazinokban, ha megnézed a fényképeket, olyan lányokat látsz, akiknek kicsi a csípőméretük, ott az implantátum, nagy hangsúly a sminken. Legyenek a legjobb márkák, legyen a megfelelő táska stb.
A váltás után az értékek drámaian megváltoztak:
  1. A nők elsődleges értéke: az én személyes fejlődésem. Emlékezzetek, előtte inkább az volt, hogy gondoskodni mindenkiről, úgy csinálni, ahogy elvárják, beilleszkedni. És most hirtelen megváltozik a kérdés, miszerint "Miként fejlődök emberi mivoltomban? Mit érzek magammal kapcsolatban?"
  2. az önbecsülés érzése. "Érek én valamit? Hogy vagyok én magammal? Egy értékes emberi lény vagyok-e?"
  3. a spiritualitás. Az az érzés, hogy kapcsolatban állok valami nálam nagyobbal.
  4. a boldogság. Ez majdnem a lista legalján volt előtte. Milyen gyakran nevelik a nőket arra, hogy fontos legyen a maguk boldogsága? Hogy kötelesség helyett, nyugodtan azt érezhessék, hogy joguk van boldognak lenni.
  5. egy nagyon érdekes érték, a megbocsátás.  Ez nagyon fontos lesz az életükben. Ez jó, mert így meg tudsz bocsátani azoknak, akik félrevezettek arra nézve, hogy mivel is kell foglalkoznod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése