2011. augusztus 2., kedd

Honnan tudod, hogy jó döntést hoztál az életedben?

Az ember olyan bizonytalan, sosem tudja eldönteni mit is akar igazán, milyen irányba induljon el, s ha elindult vajon jó utat választott-e. Az-e a helyes irány? Ezekről a kérdésekről Dr. Dyer "A váltás" című filmben így beszél:

Stáb tagjai: Miből tudod, hogy igazi énedre alapozva döntöttél?
Dr. Dyer: Figyelsz az érzéseidre. Stresszes vagy? Nyugtalan vagy? Félsz? Dühös vagy? Jól érzed magad? Úgy érzed, hogy van valami célod? Úgy érzed, van értelme az életednek? Ha tetted igazi énedből ered, boldogság tölt el. 
Stáb tagjai: De mi van az ambíció jó oldalával? Úgy értem, hogy én filmeket készítek. Nem segít az ego? Vagyis, ha csak a sodrással mennék, még egy film sem készült volna el...
Dr. Dyer: Azért jutsz erre a következtetésre, mert az egódra alapozva gondolkodsz. Tény, hogy ennél jobb filmeket is tudnál készíteni, ha magasabb tudatszintről indulnál ki. Képzeld el, hogy képes vagy az életedet, a munkádat, és minden tettedet, erre a dharmának nevezett dologra alapozni. 
Stáb tagjai: Mi a dharma?
Dr. Dyer: A dharma az a spirituális elv, amely szerint életünknek célja van, ahogy egy rágcsálónak, vagy madárnak is van dharmája. Mindennek van célja. És amikor tudatosul benned, hogy ez a cél irányítja az életedet, akkor megvan a dharmád. A dharmád az a valami, ami szerint éled az életed. Az ego folyamatos használata helyett, egyszer csak azt mondod: "Ez a küldetésem." Én ezt belső hívásnak nevezem. 
Stáb tagjai: Honnan tudod, hogy mi a dharmád? Mi van, ha képtelen vagy megtalálni a dharmádat? 
Dr. Dyer: A dharmád nem az a valami, amit valaha is meg fogsz találni. A dharmáddal mindig kapcsolatba leszel, az a Te Isteni küldetésed. Valami, amivel összhangban vagy egész életedben. Csak az ego eddig távol tartott tőle.
Stáb tagjai: Hogy segít ez nekem megtalálni a páromat?
Dr. Dyer: Nem kell megtalálnod a párodat. Ha úgy élsz, amiről beszélek, megérted, hogy minden tökéletesen alakul. Bárki is jelenjen meg az életedben, tökéletes lesz az időzítése. Te Isten gyermeke vagy, egy spirituális lény, nem kell ezt senkinek sem bizonyítania.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése