2011. július 7., csütörtök

Bevezetés

A profilomban összefoglaltam, hogy mivel is fog foglalkozni a blog, vagyis angyalokkal, lelki egyensúlyunk megtalálásával és az egészséges életmóddal. De hogyan is kapcsolódik össze ez a három dolog? Erről Bandon Bays és Dr. Doreen Virtue gondolatait szeretném megosztani Veletek.

Brandon Bays:
"Mindannyiunkkal megesett már, hogy nem tudtunk szabadulni bizonyos problémáktól, úgy éreztük, azok fogva tartanak és korlátoznak bennünket, legyen az harag, depresszió, bánat, szorongás vagy félelem. Lehet ez csupán annyi, hogy többet várunk az élettől, mint amennyit kapunk, vagy az a súlyos, gyötrő érzés, hogy teljes csődtömegnek érezzük magunkat. Ez az állapot annyira legyengíthet, hogy idővel különféle függőségek kialakulásához, pl. kábítószerrabsághoz vezethet, de akár súlyos, esetleg az életben maradást is veszélyeztető betegségbe is torkollhat.
Mégis, bármilyen mélyen gyökerezik is a problémánk, bármennyit is küszködtünk vele, igenis van lehetőségünk arra, hogy megszabaduljunk korlátainktól, és szabadon, egészségesen, teljes emberként élhessünk!
Mindannyian képesek vagyunk rá, hogy feltárjuk gondjaink valódi okát, megoldjuk az alapproblémáinkat, majd útjukra bocsássuk őket, és ezzel meg- és felszabadítsuk önmagunkat, hogy azok lehessünk, akinek lennünk kell: igazi énünk tejes kifejeződései."

"Hallottam egyszer egy történetet, miszerint mindannyian tiszta, hibátlan gyémántokként jövünk a világra. A felnövekedésünk során és a bennünket ért megpróbáltatások, csapások következtében azonban természetes ragyogásunkat nagy halom piszok borítja el.
Amikor felnőtté válunk, ezt az egész szeméthalmot fényesen csillogó lakkal vonjuk be. Ezt a mesterséges külsőt mutatjuk a külvilág felé, és csodálkozunk, hogy senki sem találja azt fantasztikusnak. Az idő múlásával még mi is elhisszük, hogy ez a védőburok valóban mi vagyunk, és személyiségünket e köré építjük fel.
Ám, ha különösen szerencsések vagyunk, az élet ébresztő erejű eseménnyel ajándékoz meg minket. Valami történik, aminek hatására egy pillanatra áttörjük az elszarusodott, külső burkot, amikor is a szemétrétegek alól kivillan a mélyből felsejlő ragyogás. Ekkor, ha nagyon szerencsések vagyunk, életünk további részében már hazafelé tarthatunk: a rendkívüli szépséghez és szabadsághoz. Fölfedezzük, hogy mindig is ez a tiszta, tökéletes gyémánt voltunk, ez vagyunk és ez is leszünk mindig."
Dr. Doreen Virtue:
"Nem a képzelet játéka ez. Az Angyalok valóban köztünk vannak. Most sokkal inkább, mint valaha, és nem csak a reklámokban. Egyre többen számolnak be az égi lényekkel való találkozásukról. E találkozások alkalmával az Angyalok időszerű üzeneteket, gyógyító recepteket, életmentő tanácsokat közvetítenek.
Mi lehet az oka annak, hogy mostanában ilyen gyakran jelennek meg az Angyalok bolygónk körül? Részben az égi segítségért fohászkodó imáink, részben pedig az, hogy Isten és az Angyalok tudják, hogy eljött az ideje önmagunk, életünk, világunk meggyógyításának. Miközben átlépünk az ezredfordulón, az Angyalok segítenek abban, hogy kigyógyuljunk betegségeinkből, melyek megakadályoznak bennünket lehetőségeink teljességének megélésében.
Az Angyalok eljöttek, hogy megtanítsák nekünk: Isten szeretete minden kérésre és kihívásra válaszol. Eljöttek, hogy kigyógyítsanak bennünket a félelem következményeiből. Az Angyalok nagyhatalmú gyógyítók, és mi magunk is együttműködhetünk velük, hogy felgyorsítsuk a gyógyulási folyamatot. Minél inkább behívjuk életünkbe az Angyalokat, annál inkább visszatükrözi életünk a mennyország ragyogását.
Az Angyalok gyógyító hatalmának nincs határa. Segíteni tudnak kapcsolataink megjavításában, munkahelyi gondjainkban, pénzügyi nehézségeinkben, lakásgondjainkban, és bármi másban, ami gondot okoz nekünk."

"Ahogy spirituális fejlődésünk hatással van az emberekkel való kapcsolatunkra, úgy étrendünkre is. A szellemi út hatására pozitívabban tekintünk önmagunkra és az életünkre. Az emelkedett látásmódtól könnyebbnek, érzelmileg és fizikailag szabadabbnak érezzük magunkat. Függetlenül attól, hogy mennyit dolgozunk spirituálisan, az étrendünk jelentős szerepet játszik közérzetünkben. A nehéz, kemikáliákkal terhelt ételtől a legkönnyebb szellemiség is nehézkesnek érezheti magát, míg bizonyos más ételek hamar fellendíthetik az ember szellemét, tudatát és szívét. Sok spirituális érdeklődésű ember kap üzeneteket arról, hogy bizonyos ételeket és italokat iktassanak ki az étrendjükből. Más emberek, ahogy a szellemi úton járnak, egyszer csak nem tudják többé megemészteni az alacsonyabb frekvenciájú ételeket, mint a cukor vagy a kávé. Komoly emésztési problémáik adódnak az ilyen ételektől.
Az Angyalok magyarázata szerint minden egyes étel és ital meghatározott frekvenciával rendelkezik, aszerint, hogy mennyi „életerő” van benne. Az életerő a napból és a levegőből származik, melyekből a növények fejlődnek ki. Egy étel életereje attól is függ, mennyire dolgozzák fel fogyasztás előtt. A sok életerővel rendelkező ételek kiegészítik és gyorsítják az ember spirituális fejlődését. []
Az organikus ételek magasabb frekvenciájúak, mint a nem organikusak, mivel a növényvédő szerek az ölés energiáját hordozzák, ami csökkenti az étel rezgésszámát. A főzés, elrakás, fagyasztás és más feldolgozási módszerek szintén csökkentik vagy meg is szüntetik az étel életerejét. Az Angyalok azt tanácsolják, hogy az ételeket a lehető legtermészetesebb formájukban fogyasszuk el, friss, vagy éppen csak megpárolt zöldségek formájában például. A csíráztatott magvakból készült péktermékek több életerőt tartalmaznak, mint az őrölt lisztből készültek. Az őrlés megöli a magokban rejlő életerőt, ahogy a liszt fehérítése is.
A cukor, a koffein és a csokoládé egyáltalán nem tartalmaz életenergiát, sőt ezek az ételek blokkolják képességeinket az égi üzenetek tiszta átvételére. A hús, a szárnyasok és más állati termékek (ide értve a tejtermékeket is) nem tartalmaznak életerőt, mivel halottak és tehetetlenek."

Én még ehhez annyit tennék ezekhez hozzá, hogyha nem is hiszel az angyalokban és a spiritualitásban, akkor is érdemes elgondolkodni és utánaolvasni, - akár ezen a blogon is - hogy a feldolgozott élelmiszerek milyen összetevőket tartalmaznak és milyen hatásuk lehet az emberi szervezetre, a tisztálkodó- illetve tisztítószerekről nem is beszélve...
Valamint még, én úgy gondolom, hogyha az ember tudatosan szembesíti magát és rájön a blokkjaira és félelmeire, melyek gátoljak abban, hogy boldogan és félelmek nélkül szemlélje a jövőjét, és ezeket a blokkokat feloldja és elengedi, akkor egy olyan kiteljesedett életet élhet, amiben mindent elérhet, amit csak szeretne. Ez az út persze lehet hosszadalmas folyamat lesz, hiszen jelenlegi életünk és szemléletmódunk sem egyik pillanatról a másikra alakult ki, de szerintem megéri elindulni. Én még az elején járok ennek az útnak, ha van kedved Tarts velem! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése